Bilute cu nuca de cocos

de Alexandra Elena in Dulciuri, 23 Sep 2012 | 10925 vizualizari

 

Un "altfel" de rafaello, dar la fel de delicioase...dispar intr.o clipita de pe farfurie, nu e de mirare.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet nuca de cocos
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g margarina/ unt
  • biscuiti macinati(~ 1/4 kg)
  • o foaie de napolitana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta: vanilie, migdale, rom
  • 2 linguri cacao
  • migdale, alune, stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute cu nuca de cocos:

Se macina biscuitii si foaia de napolitana, se amesteca cu o jumatate de pachet de nuca de cocos si restul ingredientelor uscate si se adauga untul, tinut la temperatura camerei(eu l-am incalzit putin in cuptorul cu microunde). Se amesteca ingredientele si se imparte compozitia in 2 parti.

Pentru compozitia "alba": adaugam esenta de vanilie si esenta de migdale si incepem sa facem bilute ,in mijlocul lor punem alune/stafide/migdale. Dupa ce le dam forma rotunda le dam prin nuca de cocos.

Pentru compozitia "negra": adaugam celorlalte ingrediente, 2 linguri de cacao si esenta de rom, facem bilute in mijlocul carora putem pune stafide, si le tavalim prin nuca de cocos.

Le pun in frigider.

TIPS-URI

1

Eu nu am cantarit cantitatea de nuca de cocos si biscuiti, le pun mereu la ochi.

2

Daca iese prea tare compozitia se poate adauga putin lapte, sau se poate pune mai mult unt, in functie de ce cantitate de biscuiti folositi.

3

Stafidele le-am hidratat in apa cu esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:34

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 15:39

eduard, daca fac eu vrei? Reteta trebuie incercata

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 16:36

multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi din cozonac si crema de cacao